معرفی اجمالی شهرستان خلخال

شهرستان خلخال یک منطقه کوهستانی با طبیعتی بکر و بسیار زیباست که در جنوب استان اردبیل واقع شده است و مرکز آن شهر خلخال یا هروآباد است .

این شهرستان با دارا بودن 85 در صد از جنگلهای استان اردبیل از طرف شمال به شهرستان کوثر ، از شرق به استان گیلان ، از جنوب به استان زنجان و از غرب به شهرستان میانه  آذربایجان شرقی حدود می شود .

 

ادامه معرفی خلخال  ...

درباره وبسایت خلخالیم

وب سایت شخصی "خلخالیم" ( کلمه ترکی به معنی خلخال من ) بعنوان اولین وب سایت جامع شهرستان خلخال با رویکرد فرهنگی ، هنری ، اجتماعی ، از تاریخ 8 / 8 / 88 ( سالروز ولادت با سعادت امام هشتم ) افتتاح و کار خود را شروع کرده است .

این وبسایت در سایت ساماندهی پایگاههای اینترنتی ایران ، متعلق به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت گردیده و تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد .
وب سایت خلخالیم یک نشریه الکترونیکی است که متعلق به همه خلخالیهای دنیاست از دورترین روستاهای خلخال گرفته تا خلخالیهای خارج از کشور .

>> ادامه ...

از اینکه ما رو همراهی میکنید خوشحالیم و بینهایت از شما ممنونیم

تماس با ما

برای کامل تر و پر بار تر شدن سایت بی شک مشارکت شما همشهریان و دوستان عزیز  ضروری و لازم است . برای ارسال مطالب و یا برقراری ارتباط از اطلاعات زیر استفاده نمایید :
ایمیل  :  Info@khalkhalim.com  و  Masoud@khalkhalim.com
شماره موبایل : 09381687314

شماره تماس ثابت : 32420202 - 045

آدرس : خلخال - خیابان شهید بهشتی - ابتدای خیابان شهید مطهری

مدیریت سایت خلخالیم : مسعود شیرعلی پور

عضویت در سایت خلخالیم

از تمامی شهروندان عزیز خلخالی دعوت می کنیم با درج نام و نام خانوادگی خود اقدام به ثبت نام در سایت نمایند .

همچنین افرادی که مایل به همکاری با سایت هستند ، نوع کاربری آنها بعدا و با هماهنگی مدیریت سایت قابل ارتقاء بوده و امکان درج مطلب در سایت را خواهند داشت .

چنانچه به هر دلیلی گذرواژه خود را فراموش کردید , برای فعال سازی آن از لینکهای "بازیابی گذرواژه" یا "بازیابی شناسه" که در زیر فرم ثبت نام درج شده استفاده نمایید و یا بصورت دستی برای مدیریت سایت ایمیل ارسال نمائید

لازم به ذکر است که مشخصات شما نزد مدیریت سایت محفوظ خواهد بود


برای عضویت در سایت لطفا کلیک کنید ...

  • اخبار پایین صفحه
  • صفحه اصلی
  • فید خبرخوان
  • همه پایگاههای وب خلخال
  • جستجوگر ویژه

http://khalkhalim.com/images/stories/tablighat3/khalkhalkala.gif

http://khalkhalim.com/images/stories/tablighat3/banner-amagol-gif.gif



http://khalkhalim.com/images/stories/tablighat2/h_zendan1.jpg

آخرین اخبار و اطلاعیه ها

Home کوه و طبیعت راهنمای صعود آغ داغ - از مسیر واراوارد ( بفراجرد )
راهنمای صعود آغ داغ - از مسیر واراوارد ( بفراجرد ) فرستادن به ایمیل
کوه و طبیعت

 

راهنمای صعود به قله آغداغ از مسیر روستای واراوارد ( بفراجرد )

 

در اولین گام از معرفی مسیر های کوهنوردی خلخال به معرفی مسیر شمالی قله آغداغ با ارتفاع 3303 متر از سطح دریا واقع در رشته کوه تالش از رشته کوههای سلسله جبال غربی البرز خواهیم پرداخت .

این قله به علت ارتفاع زیاد و برفگیر بودن در بیش از 8 ماه سال و نیز پوشیده بودن با سنگ های مرمر و آهکی در اکثر نقاط مسیر به آغداغ معروف شده است . این قله از قدیم الایام مورد احترام روستاهای اطراف و اهالی بخش خوروش رستم بوده و آغداغ را در کنار قزل اوزن برکت زندگیشان می دانند . همچنین این کوه همیشه برای مردم خلخال نمادی از بزرگی و سختی بوده .

هر ساله هنگامی که برنامه صعود های هیئت کوهنوردی خلخال نوشته می شود بی شک یک یا دو صعود آغداغ به صورت تابستانی و زمستانی در برنامه گنجانده می شود که علاقه مندان  می توانند با مراجعه به هیئت کوهنوردی خلخال یا از طریق همین سایت در برنامه شرکت نمایند . اکثر این صعود ها از مسیر روستای واراوارد (بفراجرد ) انجام می شود که دلیل این کار ماشین رو بودن مسیر تا روستای واراوارد و نزدیکی به شهر می باشد .

صعود به آغداغ از این مسیر در کلیه فصول سال مقدور است  و مشکل این مسیر عدم وجود جانپناه در کل مسیر از روستای واراوارد تا قله می باشد که به علت طولانی بودن مسیر صعود در فصل های سرد را مشکل می کند .معمولا صعود از این مسیر در تابستان و بهار به صورت یک روزه انجام می شود .

برای رسیدن به محل شروع حرکت ، مسیری را از خلخال به ترتیب از روستاهای خوجین (فیئین ) ، تولاش و سپس واراوارد می گذریم و پس از گذشتن از روستای واراوارد ، در مسیر واراوارد به نیاروان پس از حدود 10 دقیقه مسیر ماشین رو به یک سه راهی می رسیم که به سه راهی " فاطیما بولاغی" مشهور است . مسیر ما از این نقطه آغاز می شود .

عبور از یک علفزار مسطح و حرکت به سمت جنوب غربی تا رسیدن به فاطیما بولاغی . ( بین اعضای هیئت کوهنوردی خلخال فاطیما بولاغی که ارتباعی حدود 2000 متر دارد ، همیشه محل استراحت اولیه و خوردن چای و تنقلات  است ) . پس از آن مسیر را تا رسیدن به بالای اولین ارتفاع (از این نقطه  قله آغداغ ، شاه معلم ، عجم و کوههای تالش دیده میشوند) به سمت جنوب شرقی صعود می کنیم . از بالای این ارتفاع تقریبا مسیر تا قله مشخص است و دید کافی وجود دارد . مسیر را در طول مالرو تا رسیدن به چمنزار وسیع با ارتفاع کمی پایین تر به سمت جنوب ادامه می دهیم . این چمنزار که در بهار  معمولا به شکل مرداب مانندی تبدیل  می شود  در سالهای دور محل اتراق کاروانهای اسب و قاطر و شتر و الاغ بوده که از شهر های زنجان و هشتجین و بخش ها و روستاهای اطراف به سمت شمال حرکت می کردند . به همین دلیل این منطقه  به "  اشّک لر میدانی " معروف است .  مسیر را به سمت چمنزار ادامه نمی دهیم و از نزدیک ترین نقطه صعود را دقیقا به طرف جنوب شروع میکنیم . حدود 2 ساعت صعود با شیب ملایم ، ما را تا پای قله اول که حدود 50 متر اختلاف ارتفاع با قله بزرگتر دارد می رساند .

از اینجا به دو شکل می توانیم به قله صعود کنیم . یا صعود به قله اول و سپس فتح قله اصلی و یا تراورس مسیر تا صعود مستقیم به قله اصلی که روش دوم به سرعت و در فصول گرم و بدون برف سال مقدور می باشد . به شکل اصولی و صعود با سرعت متوسط 4 تا 4.5 کیلو متر در ساعت  و با احتساب استراحت هایی در محل های فاطیما بولاغی ، اشک لر میدانی و پای قله که به ناهار خوران معروف است ، این صعود باید 4.5 تا 5.5  ساعت طول بکشد  و این برای یک مسیر یک روزه زمان نسبتا ایده آلی به حساب می آید .

برای برگشت هم از این مسیر می توانیم استفاده کنیم و هم سایر مسیر ها که بهترین مسیر برای باز گشت ، برگشتن به اشک لر میدانی و تغییر مسیر به روستای سوساوا ( سوسهاب) می باشد  .  در این مسیر ما با سرچشمه و آبشار " ترکان بولاغی " هم مسیر می شویم که واقعا بی نظیر و چشم گیر است . همپای آب سرد و گوارای ترکان بولاغ با باغات سرسبز گردوی روستای سوساوا می رسیم .

ارتفاع نقاط به زودی روی همین متن قرار خواهد گرفت .

مسیر صعود سوساوا در مقاله بعدی مفصلا شرح داده خواهد شد .

 

میلاد شیرعلی پور

 

بازگشت

 

آمار سایت

فرم ورود



logo-samandehi

برای بهره گیری از قابلیتهای گرافیکی صفحه لطفا از مرورگرهای مناسب استفاده نمایید