معرفی اجمالی شهرستان خلخال

شهرستان خلخال یک منطقه کوهستانی با طبیعتی بکر و بسیار زیباست که در جنوب استان اردبیل واقع شده است و مرکز آن شهر خلخال یا هروآباد است .

این شهرستان با دارا بودن 85 در صد از جنگلهای استان اردبیل از طرف شمال به شهرستان کوثر ، از شرق به استان گیلان ، از جنوب به استان زنجان و از غرب به شهرستان میانه  آذربایجان شرقی حدود می شود .

 

ادامه معرفی خلخال  ...

درباره وبسایت خلخالیم

وب سایت شخصی "خلخالیم" ( کلمه ترکی به معنی خلخال من ) بعنوان اولین وب سایت جامع شهرستان خلخال با رویکرد فرهنگی ، هنری ، اجتماعی ، از تاریخ 8 / 8 / 88 ( سالروز ولادت با سعادت امام هشتم ) افتتاح و کار خود را شروع کرده است .

این وبسایت در سایت ساماندهی پایگاههای اینترنتی ایران ، متعلق به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت گردیده و تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد .
وب سایت خلخالیم یک نشریه الکترونیکی است که متعلق به همه خلخالیهای دنیاست از دورترین روستاهای خلخال گرفته تا خلخالیهای خارج از کشور .

>> ادامه ...

از اینکه ما رو همراهی میکنید خوشحالیم و بینهایت از شما ممنونیم

تماس با ما

برای کامل تر و پر بار تر شدن سایت بی شک مشارکت شما همشهریان و دوستان عزیز  ضروری و لازم است . برای ارسال مطالب و یا برقراری ارتباط از اطلاعات زیر استفاده نمایید :
ایمیل  :  Info@khalkhalim.com  و  Masoud@khalkhalim.com
شماره موبایل : 09381687314

شماره تماس ثابت : 32420202 - 045

آدرس : خلخال - خیابان شهید بهشتی - ابتدای خیابان شهید مطهری

مدیریت سایت خلخالیم : مسعود شیرعلی پور

عضویت در سایت خلخالیم

از تمامی شهروندان عزیز خلخالی دعوت می کنیم با درج نام و نام خانوادگی خود اقدام به ثبت نام در سایت نمایند .

همچنین افرادی که مایل به همکاری با سایت هستند ، نوع کاربری آنها بعدا و با هماهنگی مدیریت سایت قابل ارتقاء بوده و امکان درج مطلب در سایت را خواهند داشت .

چنانچه به هر دلیلی گذرواژه خود را فراموش کردید , برای فعال سازی آن از لینکهای "بازیابی گذرواژه" یا "بازیابی شناسه" که در زیر فرم ثبت نام درج شده استفاده نمایید و یا بصورت دستی برای مدیریت سایت ایمیل ارسال نمائید

لازم به ذکر است که مشخصات شما نزد مدیریت سایت محفوظ خواهد بود


برای عضویت در سایت لطفا کلیک کنید ...

  • اخبار پایین صفحه
  • صفحه اصلی
  • فید خبرخوان
  • همه پایگاههای وب خلخال
  • جستجوگر ویژه

http://khalkhalim.com/images/stories/tablighat3/khalkhalkala.gif

http://khalkhalim.com/images/stories/tablighat3/banner-amagol-gif.gif



http://khalkhalim.com/images/stories/tablighat2/h_zendan1.jpg

آخرین اخبار و اطلاعیه ها

Home اجتماعی اخلاق و آداب همسایه داری در دین مبین اسلام
اخلاق و آداب همسایه داری در دین مبین اسلام فرستادن به ایمیل
اجتماعی

همسایگان خوب با همکاری مناسب به افزایش تولید و ثروت جامعه کمک کرده و شرایط را برای بهبود وضعیت اقتصادی و آسایشی بهتر فراهم می آورند

 

 

 

 

اخلاق و آداب همسایه داری در دین اسلام

 


خوش همسایگی از اصول اخلاق اسلامی است. از این رو آن را از ویژگی های مومنان و شیعیان گفته اند و امام علی(ع) در این باره می فرماید:شیعیان ما کسانی اند که در ولایت ما بذل و بخشش می کنند، در راه دوستی ما به یکدیگر محبت می نمایند، در راه زنده نگه داشتن امر و مکتب ما به دیدار هم می روند. چون خشمگین شوند، ظلم نمی کنند و چون راضی شوند، زیاده روی نمی کنند، برای همسایگانشان مایه برکتند .

 

 

حقوق همسایگی

حقوق همسایه بسیار زیاد است. مراعات همه آن چیزهایی که نسبت به برادران ایمانی سفارش شده نسبت به همسایه با شدت بیشتری توصیه شده. امام سجاد(ع) در بیان برخی از حقوق همسایگی می فرماید: حق همسایه ات این است که در غیاب او آبرویش را حفظ کنی و در حضورش او را احترام نهی. اگر به او ظلمی شد یاری اش رسانی، دنبال عیبهایش نباشی، اگر بدی از او دیدی بپوشانی، اگر بدانی نصیحت تو را می پذیرد او را در خفا نصیحت کنی، در سختی ها رهایش نکنی، از لغزشش درگذری، گناهش را ببخشی و با او به خوبی و بزرگواری معاشرت کنی. (خصال، ص ۹۶۵)

 

رسول اکرم(ص) نیز در بیان حقوق همسایگی می فرماید: اگر از تو کمک خواست کمکش کنی، اگر از تو قرض خواست به او قرض دهی، اگر نیازمند شد نیازش را برطرف سازی، اگر مصیبتی دید او را دلداری دهی، اگر خیری به او رسید به وی تبریک گویی، اگر بیمار شد به عیادتش روی، وقتی از دنیا رفت در تشییع جنازه اش شرکت کنی، خانه ات را بلندتر از خانه او نسازی تا جلوی جریان هوا را بر او بگیری مگر آنکه خودش اجازه دهد. (مسکن الفؤاد، ص ۵۰۱)

 

آن حضرت در بیان کمک های مالی به همسایه فرموده است: به من ایمان نیاورده است آن کس که شب سیر بخوابد و همسایه اش گرسنه باشد.. (مستدرک الوسائل، ج ۸، ص ۹۲۴، ح ۷۹۸۹)

 

امام کاظم(ع) در تفسیر مفهوم خوش همسایگی می فرماید: ؛ خوش همسایگی این نیست که آزار نرسانی، بلکه خوش همسایگی این است که در برابر آزار و اذیت همسایه صبر داشته باشی. (تحف العقول، ص ۹۰۴)

 

در حقیقت، انسان باید از دایره احسان به همسایه نگاه کند نه از دریچه حقوق اجتماعی و مانند آن. پس مراعات حقوق یا عدم اذیت و آزار به معنای خوش همسایگی نیست، بلکه خوش همسایه کسی است که در برابر آزار و اذیت همسایه، به مقابله به مثل اقدام نکند بلکه از سر احسان و ایثار نسبت به اذیت های او چشم پوشی کرده و درگذرد و صبر نماید.

 

رسول اکرم(ص) شررسانی و آزار همسایه را عامل دشمنی و دوری از خدا می داند و کسانی را که همسایه آزار هستند دوزخی می شمارد و می فرماید: کسی که همسایه از شرش در امان نباشد به بهشت نمی رود. (نهج الفصاحه، حدیث ۲۳۵۲)

 

رسول خدا(ص) می فرماید: جبرئیل همواره سفارش همسایگان را به من می کرد تا جایی که گمان کردم همسایه از همسایه ارث می برد. (بحار/ ج ۱۷ ص ۴۹)

 

امام علی(ع) پس از ضربت خوردن در وصیتی به حسن و حسین(ع) درباره سفارش به همسایگان فرمود: درباره همسایگان، حقوقشان را رعایت کنید که وصیت پیامبر شماست. او همواره به خوشرفتاری با همسایگان سفارش می کرد تا آنجا که گمان بردیم آن حضرت برای آنان ارثی معین خواهد کرد.(نهج البلاغه، نامه ۷۴)

 

 

آثار و برکات همسایگی خوب

همسایگی می تواند بر مدار همکاری مادی یا همدلی اعتقادی شکل گیرد. همسایگی از نظر اسلام زمانی تأثیرات خوب و مناسبی خواهد داشت که در چارچوب اصول اسلام شکل گرفته باشد. در این صورت است که آثار مادی و معنوی و دنیوی و اخروی بسیاری بر آن مترتب خواهد شد. در اینجا به برخی از این آثار اشاره می شود.

 

1 - آبادانی زمین و افزایش عمر: از آثار و برکات همسایه خوب می توان به آبادانی شهرها و شکوفایی اقتصادی و افزایش عمر شخص اشاره کرد؛ چرا که همسایگان خوب با همکاری مناسب به افزایش تولید و ثروت جامعه کمک کرده و شرایط را برای بهبود وضعیت اقتصادی و آسایشی بهتر فراهم می آورند. از سویی آسایش خود عاملی در ایجاد آرامش روانی است که موجب افزایش عمر آدمی نیز می شود. فشارها و تنش هایی که میان همسایگان بداتفاق می افتد روح و روان هر دو را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد و موجبات بیماری جسمی و روحی را فراهم می آورد. از زخم معده گرفته تا افسردگی از پیامدهای همسایگی بد است که موجب کاهش عمر آدمی است. از این رو امام صادق(ع) در بیان آثار و برکات همسایه خوب می فرماید: حسن الجوار یعمر الدیار و یزید فی العمار؛ خوش همسایگی شهرها را آباد و عمرها را زیاد می کند. (کافی، ج۲، ص ۷۶۶، ج۸) رسول اکرم(ص) نیز می فرماید: صله الرحم و حسن الخلق و حسن الجوار یعمران الدیار و یزیدان فی العمار؛ صله رحم، خوش اخلاقی و خوش همسایگی، شهرها را آباد و عمرها را زیاد می کند. (نهج الفصاحه، حدیث ۹۳۸۱)

 

2 - محبت خدا و رسول: از دیگر آثار نیک رفتاری نسبت به همسایه می توان به محبوب شدن در نزد خداوند اشاره کرد. کسی که به همسایه خویش احسان روا می دارد، محبت خدا و پیامبرش(ص) را جلب می کند؛ چرا که نیکوکاری و احسان از صفات الهی است و خداوند کسانی که متخلق به صفات خدایی می شوند را دوست داشته و قرب ایشان را می پسندد. از این رو رسول اکرم پیشنهاد می کند برای اینکه محبوب خدا و خودش شوید، به همسایگان خویش محبت کرده و نیک رفتار باشید. آن حضرت(ص) می فرماید: اگر می خواهید که خدا و پیغمبر شما را دوست بدارند و چون سخن گویید راست گویید و با همسایگان خود به نیکی رفتار نمایید.(نهج الفصاحه، حدیث ۴۵۵)

 

3 - بهشتی شدن: چنان که گفته شد اخلاق نیک عامل ورود انسان به بهشت است؛ چرا که بهشت جای انسان های متخلق به اخلاق الهی است. خوش خویی مهمترین جلوه از جلوه های صفات حسنای الهی است. بنابراین، خوش خویی به ویژه با نزدیکان و خویشان و همسایگان بهترین ابزار برای ورود به بهشت جاویدان و بهره مندی از سعادت ابدی است. رسول اکرم(ص) درباره تأثیر خوش خویی به ویژه با برخی از افراد از جمله همسایگان می فرماید: حسنوا أخلاقکم والطفوا بجیرانکم و أکرموا نساء کم تدخلوا الجنه بغیر حساب؛ اخلاق خود را نیکو کنید و با همسایگان خود مهربان باشید و زنان خود را گرامی بدارید تا بی حساب وارد بهشت شوید.(التوحید، ص ۷۲۱)

 

 

ارسال مطلب : خدابخش برسان

 

یادداشت  

 
#1 سید لطف الله 1393-07-16 10:58
سلام و خدا قوت
مطلب بسیار خوب و قابل تاملی تحریر کرده اید منتها بنده یک نظر دارم: علم با عمل به کمال میرسد کمااینکه همه ضرب المثل عالم بی عمل به چه ماند به زنبور بی عسل را میدانیم. به لحاظ جامعه شناختی این آسیب برای داشتن محله ای آباد و رو به پیشرفت مشکل دانستن و یا ندانستن این همه قواعد نمیتواند باشد، مشکل قطعا تغییر نگرش و به نوعی فرهنگ است که در درون مایه آن اعتماد فردی و اجتماعی نقش به سزایی دارد. للطفا بیایید آسیب شناسی این موضوع را داشته باشیم. قطعا در فضای اعتماد متقابل است که انسانها اندک مایه علمی خود را عمل کرده و در مقام همسایگی پیشقدم خواهند بود. منتظر مقالات شما در ارتباط با آسیب شناسی علل کاهش اعتماد فردی و اجتماعی به ویژه در 2 دهه اخیر هستم، عاملی که در شهرهای کوچک هم طبق الگوی فراگیر رسوخ یافته و بافته پرارزش ارتباطات کهن ما را فرسوده و از یادها می برد. هم وطن شما از کرج:پاشازاده
 
 
#2 هادي ر 1393-07-16 11:04
كاش مي شد موارد فوق را به صورت بروشور تهيه كرد و بين مردم توزيع كرد و يا حتي نهادهاي فرهنگي و اجتماعي و مذهبي مانند دفتر امام جمعه و شهرداري و شوراي شهر و مدارس وغيره اين گونه موارد را به مردم آموزش دهند. به فرموده پيامبر يكي از عذابهاي آخرالزمان مجاورت با همسايه بد است. و به نظر من هيچ چيز بدتر از داششتن همسايه بد نيست.

پاسخ مدیر : با سلام خدمت شما ، آقای "خدابخش برسان" ارسال کننده این مطلب عضو اصلی شورای اسلامی شهر خلخال هستند . و به نوعی این اقدام ایشان در راستای فرمایشات شما بوده و سایت خلخالیم یکی از جاهایی است که میتوان در انتشار چنین مطالبی مورد استفاده قرار داد .
 
 
#3 شهروند خلخال 1393-07-16 14:17
سلام
از آداب همسایه داری نوشتید . خیلی از شما ممنونیم .
با این حال در حالی که این روزها آپارتمان نشینی در خلخال رو به ازدیاد است و هر روز ساختمانهای بلند در گوشه کنار این شهر سر به فلک میکشند ، لازم است که فرهنگ صحیح آپارتمان نشینی که به نوعی حتی حساستر و واجب تر از همسایه داری است ، در بین شهروندان ترویج پیدا کند . در غیر اینصورت این آپارتمان نشینی در خلخال ، معضلات زیادی به بار خواهد آورد .
ممنون خواهیم بود ، از آنجاییکه آقای برسان عضو شورای شهر هستند ، بروشورهایی با محتوای فرهنگ آپارتمان نشینی چاپ و در آپارتمانهای خلخال توزیع کنند . اهالی با فرهنگ خلخال به راحتی میتواند پذیرای فرهنگ آپارتمان نشینی باشند و حداقل این فرهنگ برای نسلهای بعدی جا خواهد افتاد و هر چه زودتر این اقدام صورت پذیرد ، زودتر به نتیجه خواهد رسید .

پاسخ مدیر : با سلام خدمت شما و ممنون از پیشنهاد به جا و مناسبتان ، امید که جناب آقای برسان این یادداشت شما را مشاهده نموده و به آن جامه عمل بپوشانند . بنده هم کاملا با شما موافق هستم که چنین اقدامی در شهر ما کاملا لازم و ضروری است و هر چه زودتر تا دیر نشده باید اتفاق بیافتد .
 
 
#4 محمد علي كريمي 1393-07-16 17:03
با سلام وتقدیر تشکر از آقای برسان ومدیریت سایت واز دوستانی که نظرات خوبی را ارائه نمودند
به طورخلاصه:
رفتار برخورد و ... همسایه نیز جزء فرهنگ شهرنشینی است در جهت اعتلای این فرهنگ
باید به چند تا سوال پاسخ دهیم
1-چرا با فرهنگ شهرنشینی بیگانه ایم .
2-متولیان فرهنگی برای ارتقای فرهنگ شهری چه برنامه ریزی کرده اند.
3-....
4-....
همانگونه که شهروندان مکلف به رعایت الزامات شهری هستند، مدیران شهری نیز به عنوان مروجین این فرهنگ عهده دار فرهنگ سازی و مدیریت شهری هستند. فرهنگ شهر نشینی بایستی چون موجودی زنده در حال تکامل باشد. این فرهنگ در زمینه ارتباط شهروندان با یکدیگر نیازی به بازنگری و اصلاحات دارد، بیشتر روابط شهروندان خشک و بی روح است، توجه بیشتر به محلات و تشکیل شوراهای محلی گامی در جهت رسیدن به این مقصود است
واما درخصوص چاپ بروشورها پیشناهاد اینجانب این است که با چاپ شعار های این فرهنگ در پشت قبوض آب –برق-گاز و تلفن میتواند کمک بزرگی برای بحث این مبحث باشد
با تشکر
 
 
#5 علی م 1393-07-20 15:29
جناب برسان عضو محترم شورای شهر هیرو،واقعا که دست مریزاد به خاطر این مقاله ی مبسوط و زیبا.
و خدا را هزاران مرتبه شکر که این اعضای شورا هم آرام آرام سکوت را شکسته و در وادی علوم مختلفه به سخن آمده اند و از هر دری سخنی می رانند ، اما ای کاش این رهنمود هاو سخنان ناب از دو سال پیش آغاز می شد نه اکنون که اندک اندک به سوی انتخابات بعدی شوراها گام بر می داریم.البته من باب این مسئله که کم کم به یادمان می اندازید که ما هم شورا داریم خدا را شکر.
 


** برای درج یادداشت و نظر باید وارد سایت شوید **

آمار سایت

فرم ورود



logo-samandehi

برای بهره گیری از قابلیتهای گرافیکی صفحه لطفا از مرورگرهای مناسب استفاده نمایید