معرفی اجمالی شهرستان خلخال

شهرستان خلخال یک منطقه کوهستانی با طبیعتی بکر و بسیار زیباست که در جنوب استان اردبیل واقع شده است و مرکز آن شهر خلخال یا هروآباد است .

این شهرستان با دارا بودن 85 در صد از جنگلهای استان اردبیل از طرف شمال به شهرستان کوثر ، از شرق به استان گیلان ، از جنوب به استان زنجان و از غرب به شهرستان میانه  آذربایجان شرقی حدود می شود .

 

ادامه معرفی خلخال  ...

درباره وبسایت خلخالیم

وب سایت شخصی "خلخالیم" ( کلمه ترکی به معنی خلخال من ) بعنوان اولین وب سایت جامع شهرستان خلخال با رویکرد فرهنگی ، هنری ، اجتماعی ، از تاریخ 8 / 8 / 88 ( سالروز ولادت با سعادت امام هشتم ) افتتاح و کار خود را شروع کرده است .

این وبسایت در سایت ساماندهی پایگاههای اینترنتی ایران ، متعلق به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت گردیده و تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد .
وب سایت خلخالیم یک نشریه الکترونیکی است که متعلق به همه خلخالیهای دنیاست از دورترین روستاهای خلخال گرفته تا خلخالیهای خارج از کشور .

>> ادامه ...

از اینکه ما رو همراهی میکنید خوشحالیم و بینهایت از شما ممنونیم

تماس با ما

برای کامل تر و پر بار تر شدن سایت بی شک مشارکت شما همشهریان و دوستان عزیز  ضروری و لازم است . برای ارسال مطالب و یا برقراری ارتباط از اطلاعات زیر استفاده نمایید :
ایمیل  :  Info@khalkhalim.com  و  Masoud@khalkhalim.com
شماره موبایل : 09381687314

شماره تماس ثابت : 32420202 - 045

آدرس : خلخال - خیابان شهید بهشتی - ابتدای خیابان شهید مطهری

مدیریت سایت خلخالیم : مسعود شیرعلی پور

عضویت در سایت خلخالیم

از تمامی شهروندان عزیز خلخالی دعوت می کنیم با درج نام و نام خانوادگی خود اقدام به ثبت نام در سایت نمایند .

همچنین افرادی که مایل به همکاری با سایت هستند ، نوع کاربری آنها بعدا و با هماهنگی مدیریت سایت قابل ارتقاء بوده و امکان درج مطلب در سایت را خواهند داشت .

چنانچه به هر دلیلی گذرواژه خود را فراموش کردید , برای فعال سازی آن از لینکهای "بازیابی گذرواژه" یا "بازیابی شناسه" که در زیر فرم ثبت نام درج شده استفاده نمایید و یا بصورت دستی برای مدیریت سایت ایمیل ارسال نمائید

لازم به ذکر است که مشخصات شما نزد مدیریت سایت محفوظ خواهد بود


برای عضویت در سایت لطفا کلیک کنید ...

  • اخبار پایین صفحه
  • صفحه اصلی
  • فید خبرخوان
  • همه پایگاههای وب خلخال
  • جستجوگر ویژه

http://khalkhalim.com/images/stories/tablighat3/khalkhalkala.gif

http://khalkhalim.com/images/stories/tablighat3/banner-amagol-gif.gif



http://khalkhalim.com/images/stories/tablighat2/h_zendan1.jpg

آخرین اخبار و اطلاعیه ها

Home کوه و طبیعت حفاظت از محیط کوهستان
حفاظت از محیط کوهستان فرستادن به ایمیل
کوه و طبیعت




حفاظت کوه ها، ضامن ماندگاري بشر

حفاظت از كوهستان، به خاطر تضمين برقراري آبخيزها و بقاي حيات وحش و حفظ زيبايي باشكوه اين تفرجگاه هاي بي مانند ، وظيفه ي سازما نهاي دولتي و تك تك استفاده كنندگان از كوه، به ويژه کوه نوردان است.

 

ارزش کوه ها

سرچشمه ي همه ي رودهاي بزرگ، و منشأ نيمي از آ بهاي شيرين جهان، كوهستان است.

کوه ها، زيستگاه گونه هاي بي شمار گياهي و جانوري، خاستگاه بخش مهمي از ثروت ( تنوع ) زيستي، و پناهگاه بسياري از گون ههايي هستند که در دشتها نابود شد ه اند.

کوه ها، بزرگترين گردشگاه ها و ورزشگاه ها هستند و با داشتن چشم اندازي باشکوه و هواي پاک، امکان پياده روي و ورزش در يک محيط دل انگيز را فراهم کرده اند.

 

چند عامل اصلي تخريب در کوهستان

چراي دام، ساخت وساز، معدنک‌اوي، جاده سازي، گردشگري ناسالم، چيدن گل ها و گياهان، انباشت زباله و...

 

حفاظت کوهستان، مسئله ي کوه نوردان

اگرچه ممکن است يک کوه نورد طبيع تدوست نقشي در ايجاد و تشديد بسياري از عوامل تخريب کوهستان نداشته باشد، اما چون انگيزه ي اصلي کوه نورد براي رفتن به کوه، بهره مندي از محيط طبيعي است، خود را براي حفظ محيط کوهستان و کاهش عوامل مخرب مسئول مي داند.

 

 

 

وظيفه ي شهروندان و کوه نوردان در حفظ محيط زيست

1. احساس مسئوليت در قبال فرزندانمان تا در آينده بتوانند همچون ما از طبيعت بهره ببرند.

2. برنامه هاي کوهنوردي پرجمعيت که فشار ناگهاني زيادي بر طبيعت وارد مي سازد، اجرا نکنيم.

3. در هنگام کوه نوردي، چونان يک محيط بان مسئول، مراقب تخلفها و آسيب رساني هاي احتمالي ديگران باشيم، بيشتر کساني که اشتباه کوچکي مرتکب مي شوند، با يک تذکر محترمانه قانع مي شوند.

4. از فعاليت هاي مخرب محيط هاي کوهستاني گزارش تهيه و براي انعکاس آنها در رسانه ها و اطلاع رساني به سازمان هاي مسئول اقدام کنيم.

5. به جاي درخواست از مسئولان براي ايجاد تسهيلات کوه نوردي در دل طبيعت (مانند پناهگاه ) ، خواستار ساخت خانه ي کو هنورد در شهر يا روستا به منظور برگزاري نشست ها و تاسيس کتابخانه و مرکز اطلاعات کوه نوردي شويم، يا به جاي حمايت از پناهگاه سازي، خواستار ايجاد مجتمع هاي کوهستاني در مبادي مسيرها و دامنه ي کوهستان شويم.

6 . در سازمان هاي غيردولتي طرفدار محيط زيست ( NGO ها ) عضو شويم و در برنامه هايي مانند روز پاک سازي کوهستان، روز جهاني کوهستان، روز جهاني زمين پاک، روز ملي دماوند و ... مشارکت کنيم.

7. کنترل رشد جمعيت ، به عنوان عامل اساسي در حفظ محيط زيست و ارتقاي کيفيت زندگي است.

8. مشارکت در اداره ي امور مربوط به محيط زيست و رعايت اصول طبيعت گردي پاک را ترویج کنیم.

 

 

کو هپيمايي مسئولانه و سازگار با محيط زيست را ترويج کنيم.

 

اصول طبيعت گردي پاک

1. زباله هايمان را در محيط رها نکنيم، هميشه کيسه همراه ببريم و همه ي زباله هاي تجزيه شدني و تجزيه نشدني را به شهر برسانيم؛

2. پرهيز از کندن گل ها و گياهان و شکستن شاخه هاي درختان

3. پرهيز از نزديک شدن به آشيانه ی جانوران و آسيب رساندن به آنها؛

4. خودداري از افروختن آتش ( استفاده از آتش با رعايت اصول و فقط در موارد اضطراري

5. راهپيمايي در مسيرهاي پاکوب و پرهيز از پيمودن دامنه هاي بكر و رويشگاه گياهان؛

6. برپايي كمپ با کم ترين آسيب به پوشش گياهي؛

7. اجتناب از دفع ادرار و مدفوع در رودها و نزديکي چشمه ها و جويبار و نقاط پرتردد؛

8. پرهيز از ايجاد سر و صدا در محيط آرام کوهستان.

 

 

 

... ردي به جا نگذاريم !

 

زباله ها : مواد زائد تجزيه نشدني ( فلز، شيشه و پلاستيک ) در کوهستان باقي مي مانند و به محيط زيست آسيب مي رسانند. تنها راه حل، حمل مواد زائد به شهر است. زباله ها را در سطل هاي مسير، کافه ها يا پايين دست رها نکنيم.

زباله هاي تجزيه شدني مانند پس مانده هاي غذايي، پوست ميوه ها و کاغذ نيز براي تجزيه کامل به زمان طولاني ( حتی یک سال ) نياز دارند. ريخت و پاش آنها در طبيعت چشم انداز زشتي ايجاد مي کند و موجب آلودگي محيط مي شود.

مسيرهاي رفت و آمد: از راه هاي پاکوب عبور کنيم؛ گذر از مسيرهاي ميان بر و جديد، سبب از ميان رفتن پوشش گياهي و فرسايش خاک مي شود.

خودداري از آسيب رساندن به گياهان: از چيدن گل ها، گياهان و شکستن شاخه ي درختان پرهيز کنيم.

خودداري از آسيب رساندن به جانوران : طبيعت، خانه ي جانوران گوناگون است ما به اين خانه وارد شده ايم و نبايد باعث آزار ساکنان آن شويم. از نزديک شدن به آشيانه ي جانوران و آسيب رساندن به آنها خودداري کنيم.

برپايي آتش: در حفظ درختان بکوشيم و هيچ گاه با شاخه ی درختان و بوته های زنده آتش روشن نکنيم و تا جايي که امکان دارد، از برپايي آتش هاي گازي، الکلي يا بنزيني خودداري کنيم. در صورت نياز، از اجاق استفاده کنيم. درصورت ضرورت برای برپایی آتش حتماً در حجم کم و در محل هاي مشخص شده اقدام به برپایی آن بکنيم تا از تخريب خاک و گسترش آتش جلوگيري نماييم. قبل از ترک محل، آتش را کاملا خاموش کنيم و روي آن خاک بريزيم.

 

 

بازگشت

 

آمار سایت

فرم ورود



logo-samandehi

برای بهره گیری از قابلیتهای گرافیکی صفحه لطفا از مرورگرهای مناسب استفاده نمایید